TRENDDESTINATIONER FÖR DIGITALA NOMADER
Det är februari och Sverige är nog som tröttast just nu. Drömmer du om att ta med dig jobbet och byta miljö ett tag? Svenska Nomader listar var i världen det är mest populärt att jobba i vår.
Så skimrande var aldrig havet
Jag ligger på en stenig strand i södra Kroatien. Som vanligt har det skämtats en del om mig som regngudinna, att jag skulle ta med mig mitt oväder och åka på nederbördsturné genom Europa.
Betala enkelt med mobilen i Sydafrika
Det kan vara besvärligt att hålla reda på pengar när man reser, speciellt för småutgifter. I Sydafrika kommer du långt om du skaffar ett kontantkort med data och installerar Snap Scan på din smartphone.
Smarta tops för necessären
Under nästan varje resa går jag och köper ett litet paket tops, varav jag använder kanske hälften. I min strävan att försöka minska sopberget tänkte jag byta ut mina vanliga tops till en enda återanvändningsbar liten sticka. Kolla in den här praktiska nyheten från Last Swab!
Poola i Kapstaden
Om man stannar längre i Kapstaden och inte har en välfylld plånbok kan det vara svårt att ha råd att bo på ett guesthouse med pool. Men om du bor i lägenhet eller på en AirBnb finns det ändå möjlighet att njuta av sol, drinkar och poolbad!
Podcast: Yrke Flygvärdinna
Vi är många som tycker om att resa, men hur är det att ha det som yrke? I detta avsnitt pratar jag med Katarina Lövstrand som jobbar som flygvärdinna.
Smarta listor för resan
Vad använder du för verktyg för att planera dina resor? Ett dokument på datorn eller ett i molnet? Eller kanske med papper och penna, i kalendern eller i en anteckningsbok? Jag gillar Trello, en app som synkar mellan dina enheter. Och det bästa? Den är gratis!
Att kommunicera med omvärlden från Kina
När det gäller kommunikation och sociala medier är det inte helt okomplicerat att befinna sig i Kina. Mängder av appar, sajter och tjänster är blockerade av staten. Men visst kan man kommunicera - och vi vet hur!
Botanisk vandring på Taffelberget
“När jag gick runt uppe på Taffelberget (det som här heter Table Mountain) häromdagen såg jag en mycket bekant växt. Det var en Kungsprotea som visar sig vara Sydafrikas nationalsymbol. Ett bortglömt, nästan 40 år gammalt frimärksmysterium var löst“. Botanisk vandring på Taffelberget (och i minnet): En krönika från förra vinterns vistelse i Sydafrika.
Hudvård för alla på resan
Olika klimat och förhållanden kräver olika innehåll i necessären. Som alltid försöker jag minimera antalet produkter (och deras storlek) när det är dags att packa resväskan. Det bästa är ju också om de är multifunktionella och kan användas av alla i mitt ressällskap.
Almuñécar och La Herradura på Costa Tropical
Costa Tropical känns lite vildare än Costa del Sol, men även här finns det förstås gott om nordeuropéer som gärna flyr från bistert vinterväder. Jag hamnade i Almuñécar och La Herradura för att anordna träningsresor för små grupper och nu har jag blivit alldeles förtjust i den här delen av södra Spanien – inte minst tack vare närheten till bergen och den vackra staden Granada.
Pilgrimsleden i Dalsland, dag 6: Edsleskog till Svanskog
Sista dagen på Pilgrimsleden, det kändes plötsligt som väldigt korta sex dagar jag varit på väg. Den avslutande etappen mellan Edsleskog och Svanskog var inte ledens intressantaste, men jag hade det bra ändå – svårast var ändå att komma hem efteråt.
Pilgrimsleden i Dalsland, dag 5: Flat till Edsleskog
Efter välförtjänt vila vid sjön Flat blev det en av ledens längre strapatser, 26 kilometer i blandad terräng mot Edsleskog. Naturligtvis kan man göra både kortare eller längre pass, beroende på var man vill vila och sova.
Upperud 9:9
Det är roligt att få återknyta till sin gamla hembygd och hitta något så fantastiskt som ett högklassigt hotell med restaurang, café och ett helt otroligt läge. Upperud 9:9 drivs med fingertoppskänsla av ett team med stort hjärta.
Podcast: Livet som digital nomad
Fler och fler ger sig ut i världen för att kombinera jobb och fritid på paradisiska platser. De kallas digitala nomader och har yrken som via internet går att utföra var som helst i världen. Men hur fungerar det egentligen?
Pilgrimsleden i Dalsland, Dag 4: Upperud till sjön Flat
Den fjärde dagen började äventyret på riktigt, sträckan norröver från Upperud är Pilgrimsledens hjärta och bjuder lugn och ro, vackra utsikter och gott om blåbär.
Pilgrimsleden i Dalsland, dag 3: Mellerud till Upperud
Dag tre på Pilgrimsleden i Dalsland och nu började det hända något. Det blir vildare, naturen vackrare och vädret så bra som man någonsin kan önska sig. Mellerud vinner inga charmpoäng, men kvällens mål Upperud är min nya kärlek.
Pilgrimsleden i Dalsland, dag 2: Sikhall till Mellerud
Andra dagen av vandring på Pilgrimsleden får nog tyvärr sägas vara den enformigaste. Kilometer efter kilometer längs bilvägar på Dalslandsslätten är tålamodskrävande – men utmärkt för en ljudbok och en rejäl dos motion. Och visst ska man ha lite tråkigt för att ge utrymme till självreflektion på en pilgrimsvandring? Tjugosex kilometer med Mellerud i sikte!
Pilgrimsleden i Dalsland,dag 1: Vänersborg till Sikhall
Första dagens 20 kilometer på Pilgrimsleden i Dalsland är ingen stor naturupplevelse, men man får möjlighet till gott om motion och bad – och glass!
Pilgrimsleden i Dalsland
Pilgrimsleden är en vandringsled vars dalsländska del börjar i Vänersborg och slutar strax söder om Svanskog, vilket som längst blir en bit över tio mil beroende på hur man väljer att gå. Under drygt fem soliga och varma dagar i juli levde jag vildmarksliv längs denna vackra led som är en blandning av allt det som är vackert i Sverige: skog, sjöar, berg, fält och gårdar. Dalsland är verkligen ett Sverige i miniatyr.