Bästa anteckningsboken för resor

Rocketbook är en anteckningsbok som går att återanvända i oändlighet. Den är lika lätt att ha med sig i handbagaget på resa, som att ha i jobbväskan eller på skrivbordet på jobbet. Spara de anteckningar du vill, och kasta resten. Det är snabbt och enkelt att synka anteckningarna till molnet - och sedan starta om med blanka sidor.

Rocketbook - en anteckningsbok som är lätt att ha med sig på resa

Att köpa anteckningsböcker är kul

Jag gillar att köpa anteckningsböcker, men jag är dålig på att använda dem. Men de är ju ofta snygga och praktiska och på. något sätt får jag också för mig att just den här gången, då har jag hittat den perfekta anteckningsboken. Men så är den ibland för stor att ha i väskan, eller för liten att skriva i. Eller så vill jag ha rutor och inte ränder – eller tvärt om. Och så det som egentligen stör mig mest, att det inte finns något bra sätt att spara det som man vill spara. För som jag jobbar, då använder jag också anteckningsböcker som kladdpapper för uträkningar eller temporära skisser. Och det är svårt att övertala sig till att spara alla anteckningsböcker när 90% inte är viktigt. Och inte finns det något sätt att söka i dem heller.

Anteckna digitalt

Flera gånger har jag tänkt att gå över till något helt digitalt som jag kan använda både på dator, plattan och telefonen. Jag har testat Evernote som jag gillar, men den prenumerationen blir dyr i längden. Nu använder jag främst Google Keep, men jag vill ändå ha något enklare att kladda på. Digitala plattformar är sällan “kladdvänliga”. Min vän Tina använder reMarkable, en platta som har en pappersliknande yta. Och den verkar ju bra, men det innebär ytterligare en platta att släpa med sig, vilket inte är toppen, speciellt inte på resor. Och den är DYR, speciellt den nyaste modellen.

Synka fysiska anteckningar med molnet

De anteckningsböcker jag trivts bäst med nu ett tag är Whitelines, som också har en app där man kan scanna sidorna och de laddas upp till olika molntjänster, till exempel Evernote och Dropbox. Men som vanligt är det mycket slöseri med papper, de är heller inte speciellt snygga. Men nu har jag testat något nytt, och för första gången på många år så använder jag den här produkten varje dag och har inte saknat någon anteckningsbok sedan dess: Rocketbook!

Rocketbook – nästan perfekt!

Rocketbook säljer återanvändbara, smarta anteckningsböcker och planerare som kan digitaliseras och skickas upp till molntjänster via en app. I deras produkt-lineup finns olika modeller för olika behov, från enkla anteckningsböcker till avancerade planerare med olika mallar Tillbehör som pennor, sprayflaskor och klisterlappar finns också tillgängliga, men det går lika bra att använda använda vanliga friktionspennor, till exempel samtliga pennor från Pilot Frixion (som du hittar i alla pappersbutiker.)

Hela Rocketbook-systemet är utformat för att öka produktiviteten och minska pappersförbrukningen genom att kombinera handskriven notering med digital lagring.

Rocketbooks erbjuder flera fördelar jämfört med vanliga anteckningsböcker, särskilt när du är på resa. Själv har jag en av de enklaste modellerna i storlek A5: Rocketbook Core. Men jag är verkligen sugen på att gå vidare och istället använda Rocketbook Pro, där man kan byta ut olika insatser med flera olika mallar. Den känns också lite mer stadig och exklusiv. Den är dock dyrare och tyngre – och det är synd att det inte finns någon förvaring för en penna. Det vore skönt att veta att man alltid har en penna med sig.

Fördelar

Det finns många fördelar med de olika Rocketbook-produkterna:

  • Digitalisering: Med Rocketbook-appen kan du skanna och spara dina anteckningar digitalt i molnet, vilket eliminerar behovet av att bära runt på skrymmande anteckningsböcker. Detta gör dina anteckningar lättillgängliga från vilken enhet som helst. Det är ju också en säkerhetskopiering av dina anteckningar.

  • Sökbarhet: Rocketbook-appen gör dina handskrivna anteckningar sökbara, vilket sparar tid jämfört med att bläddra igenom sidor i en vanlig anteckningsbok.

  • Delning: Du kan enkelt dela dina digitaliserade anteckningar med andra via e-post eller andra appar. Jag använder till exempel Evernote, Google Drive och Dropbox – men du kan skicka till en e-postadress, till Slack, Trello, OneNote och Google Photo (Android)

  • Lätt vikt och återanvändbar: Rocketbooks minskar behovet av att packa flera anteckningsböcker och lösa papper. Böckerna är återanvändbara, vilket minskar pappersförbrukningen och är ett mer hållbart alternativ.

  • Lätt att rengöra: Sidorna kan enkelt rengöras med en fuktig trasa och är redo att användas igen. (OBS att det går med vilken trasa som helst, eller till exempel en wipe). Detta gör dem perfekta för resor då du inte behöver bära runt på flera anteckningsböcker.

Många spännande modeller – även för föreläsningar

Vissa Rocketbook-modeller, som Fusion, erbjuder olika sidlayouter, vilket gör den perfekt för resor. Den har jju olika sidlayouter, inklusive kalendrar, att göra-listor, målsättare och linjerade och prickade sidor.. Det går också att spara egna mallar med permanenta märkpennor. Fler modeller i serien (alla finns inte att få tag i via vanliga bokhandlar, men jag har hittat flera på t.ex. Amazon.se):

  • Rocketbook Core: Den enklaste anteckningsboken, med linjerade eller prickade sidor. Finns i två storlekar.

  • Rocketbook Fusion Plus: En större version av Fusion med fler sidor och layouter (11 stycken)

  • Rocketbook Everyday Planner: Mer en planeringskalender än en anteckningsbok. För att maximera och planera tid med vecko-, månads- och årssidor. Den har 8 odaterade layouter och finns i två storlekar.

  • Rocketbook Academic Planner: För att hålla koll scheman, uppgifter och mer. Den har 13 olik fokuserade layouter. Denna har jag inte hittat på andra ställen än på deras amerikanska hemsida. Samma med modellerna Orbit och Matrix.

  • Rocketbook Flip: Designad för både höger- och vänsterhänta med spiralbindning uppifrån.

  • Rocketbook Pro: Premiummodellern med utbytbara sidpaket.

Det ska också finnas tillbehör till whiteboards som gör att det går att dela föreläsningsanteckningar. Och så Think Board X, som är en självhäftande whiteboardtavla som man kan ta med sig. Den vill jag verkligen testa, den skulle vara perfekt för alla kurser och föreläsningar jag håller. Men den verkar inte finnas tillgänglig i Sverige.

Föregående
Föregående

Tio spännande barer i Kapstaden

Nästa
Nästa

Kapstadens bästa brunch