Du har väl inte missat att avsnitt 22 av podden handlar om träningsresor? Terese Alven berättar om vad man kan förvänta sig av en träningsresa och hur man kan bedöma vilken resa som passar just dig.

Själv har jag hittills inte åkt på så många dedikerade träningsresor – men jag är flitig på att träna när jag är ute och reser. Oftast besöker jag någon Crossfit-klubb eller gör ett eget program i hotellgymmet. Eller så plockar jag fram löparskorna för att ta en sightseeing-sväng och bli av med lite jetlag (läs om det senare här på engelska i t.ex. Mens Fitness (2017), i Washington Post (2013) och på svenska i Runners World (2015).

I första avsnittet av Tur & Retur pratade vi också träning, och tipsade om träningsappen SOMA MOVE som är utmärkt att använda under resan. En annan tjänst vi gillar är träningssajten Yogobe som erbjuder videor online inom yoga, träning och hälsa – med många kompetenta instruktörer. Som betalande medlem får man tillgång till ett ständigt växande bibliotek med instruktionsfilmer, träningstips och övningar. Vi gillar speciellt att man kan söka på de behov man har för stunden, t.ex. yoga för konditionsträning, avslappning eller stretch.

Yogobe har tidigare nominerats till Fitnessfestivalens pris Guldhjärtat i kategorin Årets Hemsida/Blogg 2015 samt Årets Social Media Influencer 2016 och är i år nominerade som Årets Hälsoföretag i samband med mässan ”Allt för hälsan”.

Yogobe ordnar också ett träningskonvent, ”Yogomove” på mässan som går av stapeln 11-12 november på Kistamässan. Det bjuds energigivande och lugnande yogaklasser blandat med svettiga, glädjefyllda träningsklasser. Det går att köpa biljett för hela helgen eller enskild dag. Kanske något att prova på?