Ett tidigare nedgånget område som tas över av kreativa och börjar blomstra, känns det igen? Woodstock är som Berlins Neukölln eller Stockholms Hornstull. Här hittar du konstgallerier, kaféer, marknader, ölbryggerier och trendiga co-working-spaces – bara knappt en kilometer från Kapstadens centrum.

Jag har ju tidigare besökt Old Biscuit Mill, som man kan läsa om i det här inlägget. I närheten finns dessutom ett flertal butiker, som ligger längs Albert Rd. Och lite överallt i Woodstock hittar du butiker, restauranger – och väldigt billiga boenden om du är sugen på Airbnb.

Lite närmare stan hittar du Woodstock Exchange, ett kreativt centrum med en attraktiv blandning av caféer, restauranger, butiker, kontor och studios. Här finns många startupföretag och unga varumärken med trendig prägel. Även om du inte direkt har något ärende till något av företagen så är det här du köper nya snygga krukor eller en skinnväska, direkt från tillverkaren.

Där det finns hipsters finns det suckulenter. Det är sen gammalt.

På nedersta våningen finns caféer och butiker. Längre upp ligger showrooms och kontor.

Cykling är inte jättestort i centrala Kapstaden men i hipstriga Woodstock är det ofta cykeltema … 

Vitt, naturmaterial och gröna växter. Den här typen av kvarter ser likadana ut i Bangkok och New York. Och Stockholm.

På Superette har dricker man kaffe, äter lunch och har kreativa möten.

Kapstadsmärket Chapel har sin tillverkning invid butiken i Woodstock Exchange.

När jag för någon vecka sedan var inne i Chapel-butiken på Kloof Street blev jag förtjust i en svart väska i kudu-skinn (antilop). Tyvärr fanns den inte kvar när jag skule in och köpa den häromdagen. Men Chapel är serviceminded som få och erbjöd sig raskt att sy upp en till mig.

Tre dagar senare ringer telefonen och det var bara att knata in på butiken och hämta denna mjuka, vackra väska. Handgjord väska för 999 Rand, dvs 630 kronor. Livstids garanti, dessutom. Går något sönder så lagar de den på Woodstock Exchange. Behöver jag säga att jag är en mycket nöjd kund?