På morgonen strosade vi ner till hamnen på Lipari och tog färjan över till Vulcano, en av de två öar i ögruppen Eoliska öarna som har aktiva vulkaner. Det blev en fin halvdagsutflykt!

Från hamnen på Vulcano är det en kort promenad fram till vulkanens bas. Det tog oss kanske en knapp timme upp till dess topp, det är en ganska lätt promenad utan så stor stigning. När den här bilden togs hade vi kommit ungefär halvvägs upp. I bildens underkant ser vi Vulcanos hamn och i övre vänstra hörnet ligger Lipari. Öarna i fjärran är Panarea (närmast) och den pyramidformade är Stromboli, den andra ön som har en aktiv vulkan (den har fortfarande små utbrott var tjugonde minut, dessa lyser upp himlen…)

Här har vi kommit upp på kraterns rand. Svavelosande värme! Stigen leder upp på Vulcanos topp, 350 meter över havet.

Vad gör man annars på Vulcano? Jo, man kan (mot en avgift) bada i den vulkaniska leran eller bada på de svarta stränderna, men det var inget som lockade oss. Tyvärr hittade vi inte någon trevlig lunchrestaurang nere i stan, men nästa gång vi besöker ön tänker vi ta en tripp till öns övriga delar och bland annat besöka restaurangen Trattoria da Pina som vi hört mycket gott om!