Vill du äta och dricka gott, handla presenter och lyssna på livemusik en lördag? Då kanske ett besök till Neighbourgoods Market och Old Biscuit Mill i trendiga Woodstock kan vara något!
Old Biscuit Mill är ett helt kvarter stort och är, som namnet antyder, en gammal kvarn från slutet av 1800-talet. Idag är den något helt annat, konverterad till en otroligt trendig liten hipsterpöl mitt i Woodstock, en stadsdel strax öster om Kapstadens centrum. Woodstock genomgår en snabb gentrifiering och ingenstans är den så tydlig som här.

I området finns ett antal restauranger, kaféer och vinbarer. Bland annat högt rankade The Test Kitchen ochThe Pot Luck Club. På området finns också många butiker som säljer väskor, kläder, möbler och accessoarer. Bland husen hittar du också ett flertal ateljeer. Som du kanske anar är det ett sådant område som man numera hittar världen över, där utbudet i stort sett ser likadant ut och attraherar en mycket homogen målgrupp: trendkänsliga storstadsbor med en fäbless för industriell inredningsstil (mörkt trä, mässing, kakel, betong, järn, läder, högt i tak och exponerat tegel), handgjord keramik och detaljer med små fåglar på. Träglasögon, skinnväskor, gulliga klänningar och scarves.

Allt det där som jag jag egentligen skrattar åt eftersom det ser LIKADANT ut oavsett om man är i Vancouver, New York, Berlin eller Bangkok. Samtidigt är det något jag tycker är genuint fint, så visst, jag är precis målgruppen. Det mesta är ganska billigt (speciellt skinn och annat hantverk) men betydligt dyrare än prisläget generellt i Sydafrika. Det är uppenbart att det är turister och lokalbor som är stadda vid kassa som handlar här.

Förutom shopping är The Neighbourgoods Market ett riktigt mat-mecka, och det är prisvärt att handla från de många stånden som säljer allt från nyfriterade vårrullar till sudanesisk lammgryta (räkna med 60-100 Rand för en måltid). En öl eller ett glas vin kostar runt 40-50 Rand.

Old Biscuit Mill är öppet alla dagar i veckan, The Neighbourgoods Market håller öppet varje lördag året om mellan 10 och 15 och har en egen hemsida här. Till Old Biscuit Mill kan du köra bil (parkering finns), ta en Uber eller ta MyCitiBus 261.

Hela området har en distinkt … hipstrighet.
Häng, drick vin, kolla på folk.
I ett av marknadens större utrymmen hittar vi matmarknaden.
Vill man inte äta på marknaden finns många trendiga caféer.
Tapiokapannkakor deluxe!
Paella, anyone!?
Helt okej att hänga på alla ytor. Solen är stark, tur det finns solskydd.
I stortältet bjuds underhållning.
Längst upp ligger The Pot Luck Club.
Det finns mycket att köpa och de flesta försäljare tar kort (det finns också bankomater på området)