Vad gör Instagram med vår reslust egentligen? 

Våra sociala medier svämmar över av bilder, och ibland känns det bara för mycket. Kläder, prylar, hotell, destinationer, allt marknadsförs hårt av influencers och till slut får det motsatt effekt. Drömväskan slutar vara attraktiv när den pryder var och varannan influencer och det känns plötsligt mer spännande med en enkel husman framför teven istället för en uttjatad acaibowl på ett stylat marmorbord.
 
 
Influencers börjar förvandlas till ”unfluencers”, vars ständiga jakt efter uppmärksamhet får oss att tröttna på konsumtion. I avsnittet diskuterar Sara Arnald och Josefin Strang om hur de upplever fler och fler ”rese-influencers” som får dem att välja bort destinationer som känns helt urvattnade. Och hur kan en upplevelse av en plats förstöras helt av content-sökande egon?
 
 
Kommer alla instagrambilder på spektakulära destinationer på sikt innebära att vi reser mindre? Kommer en helgutflykt i skärgården till sist kännas mer givande än en resa till Maldiverna?
 
 
Hur kommer framtidens resefotografi se ut i digitala medier och sociala kanaler?
 
 
Vad är egentligen en ”bromad”? Och varför håller han på att förvandlas från beundransvärd till pinsam? Är digitala nomader en del av en ny kolonialism? Och varför försöker så många influencernomader nu profitera på andras drömmar genom att sälja ”hemliga framgångsrecept”, kurser och fotofilter?
 
 
FOTO:  Mesut Kaya/Unsplash​

Lyssna direkt här i inlägget eller genom din favoritpoddspelare (t.ex. Podcaster, Itunes, Acast, Podbean mfl):