Bästa sättet att uppleva Australien är med en liten husbil med inbyggd grill, enligt konnässören Sara Arnald. Med rätt campingbil kan du billigt upptäcka Australiens fantastiska nationalparker och stora härliga ”outback”. Men var försiktig med kängurus och roadtrains!

Urban Lindstedt har yogat sig runt i världen och reder ut begreppen med piratyogastudios på Bali och hur man hanterar nakna tyskar på La Gomera. Men den bästa yogan hittar du ändå i Molkom.

Lyssna på Itunes/Podcaster, Acast, Soundcloud eller din favoritpodd-app.

 

Mer information i anslutning till avsnittet:

Rutter, Australien

  • Australiens officiella turistbyrås sajt kan du få tips om lämpliga rutter att köra med campervan i Australien, beroende på vilken typ av upplevelse du är sugen på – eller hur lång tid du har att avvara.
  • Drive Australia har också ett antal föreslagna rutter, fördelade per delstat. Så även Motorhome Republic.
  • Queenslands turistbyrå har liknande information, specialiserad på Queensland. Liknande sidor finns för alla delstater och territorier (googla!).

Campervan-hyra, Australien

  • För att jämföra utbud och priser för campervan-hyra, se till exempel Drive Now och Vroom Vroom Vroom. Tänk på att flera av campervan-företagen har samma huvudmän och de bilar som går för ett högre pris på t.ex. Star RV när de är nya, hamnar sedan under varumärket Apollo för ett ”normalt” pris, och senare när de är mer slitna hamnar de som hyrbilar under varumärket Cheapacampa eller Hippiecamper.
  • För att få lite koll på hur olika campervans fungerar, kolla gärna de olika uthyrarnas små instruktionsfilmer på Youtube, till exempel har Britz detta, så även Apollo och Maui.

Campingplatser, Australien

  • Det finns mängder av campingplatser i Australien. Många ingår i större franchise-grupper, t.ex. Big4 (de har en bra sajt där man kan kolla bilder och förboka), andra ägs och drivs i mindre format. De flesta kan du hitta genom att googla eller kolla Google Maps. Vissa campingkedjor får du rabatt hos beroende på vilken firma du hyrt från.
  • Räkna med att de allra flesta campingplatser har fina och välskötta allmänna utrymmen, som kök, duschar och toaletter – samt inte minst grillplatser, ”barbies” (barbecues).
  • Under högsäsong (speciellt jul- och nyår) är det nästan ett måste att förboka plats på populära campingplatser. Då slipper du sitta och panikringa i bilen på kvällen.

Yoga i världen

Yogafestivaler