I fjärde avsnittet av Tur & Retur tar Urban rakaste vägen till sitt älskade Brighton, den perfekta weekendstaden som ofta hamnar i skymundan av London. Här finns allt inom nära räckhåll – musik, fotboll och gatukonst. Udda butiker, lika udda människor och fish and chips på stranden.

Sara deklarerar sin kärlek till flygplatser, dessa ingenmansland där den vanliga världen upphör att gälla. När hon väl klarat sig genom säkerhetskontrollen med en mikrofon som ser ut som en rörbomb njuter hon i fulla drag. Med gott om tid till shopping om lyxiga lounger.

Karins hund Lovis har eget pass, och har hittills rest i elva länder. Faktum är att det är betydligt enklare ta med hunden till restauranger, barer och stränder så fort du lämnat Sverige. Och snart kan det finnas hundcharter till Mallorca!

Lyssna på Itunes/Podcaster, Acast, Soundcloud eller din favorit podd-app.


Poddanteckningar

I Brighton går den fantastiska musikfestivalen The Great Escape av stapeln den 18-20 maj. Konst- och teaterfestivalen Brighton Fringe är i år den 5 maj till 4 juni.

Enklast flyger ni till Brighton med Norwegian till Gatwick varifrån det bara tar en dryg halvtimme med tåg till Brighton. Du äter god vegetarisk mat hos Iydea. Kolla in Brightons stolta fotbollslag The Seagulls.

Sugen på att resa med hund? Kolla in resmedhund.se (under uppbyggnad) och bli medlem i Facebookgruppen Res med hund – där några hundra resenärer kan tipsa dig utifrån egna erfarenheter.

Om du är nyfiken på den hundcharter som eventuellt kommer att gå till Mallorca, kika in på: guide4dogs.com

Allt på flygplatser är dyrt, inte minst mat och dryck. Och bekväma sittplatser är det ont om. Finns det gratis internetuppkoppling är det oftast långsamt och kraftlöst. Lösningen kan vara att ta in på en lyxig lounge, där finns varm mat, vin, gott kaffe, arbetsplatser med eluttag, snabbt wi-fi och fräscha badrum med dusch – perfekt när du är för tidig till ditt flyg eller för att kunna slappna av mellan långa flygningar. Många lounger kräver att du flyger business eller första klass – eller har högsta nivå på flygbolagens frequent flyer-program. Men det finns fler sätt att komma åt guldkornen!

De flesta kreditkortsföretag och banker har premiumkort (t.ex. Handelsbanken Platinum, Eurocard Platinum, Diner’s Club, Nordea Platinum) som ger gratis tillgång till lounger världen över. Att ta med en gäst in i loungen kostar för det mesta extra. Tänk på att det kan finnas klädkod och övriga förhållningsregler, till exempel åldersgräns.

Det finns även ett flertal företag som erbjuder medlemskap för lounge-tillgång. Störst är Priority Pass, de har avtal med över 1000 lounger över hela världen. Du hittar snabbt en lounge via deras app eller via en snabb sökning på nätet.