Tur & Retur 29: Det går som på räls!

Sara Arnald, Tur & Retur
6 juni 2016

I avsnitt 29 av podden pratar vi tågresor med Per J Andersson, redaktör och skribent på Resetidningen Vagabond. Per har precis startat Tågbloggen, ett ymnighetshorn för alla som vill åka mer tåg och söker tips, tricks och inspiration för resor på räls.

 

Det är svårt att få ihop tågresor över landsgränser inom Europa – eftersom det inte finns någon vettig söktjänst där man också kan boka biljetter. Per ger några bra tips för att få allt att gå ihop, och vägen går genom Deutsche Bahns hemsida och respektive lands tågbokningssystem – och går man bet får man ringa Ivar på Centralens resebutik i Kalmar eller Alingsås resebutik.

Vi pratar om världskända tågresor i allmänhet – och om att åka tåg på Sri Lanka i synnerhet. Och naturligtvis mycket annat som är värt att veta om denna vackra ö: maten, drycken och traditionerna. Och när är det egentligen bäst att besöka Sri Lanka?

Du kan lyssna direkt här i blogginlägget (via Soundcloud), via podcastappar som AcastPodcaster (iTunes)Podtail och Podbean. Och på de flesta andra ställen där poddar finns.

Per J Anderssons Tågblogg hittar du här!

Surfare vid Arugam Bay, Sri Lanka

Foto: Per J Andersson

Soldnedgång över Arugam Bay

Foto: Per J Andersson