Långvandring är farligt – men kanske inte på det sätt du tror!

I avsnitt 27 har vi bjudit in Helena Olmås som liksom vår bisittare och gäst Mats Andrén gillar att vandra långa sträckor. 2015 startade Helena från norra änden av Nya Zeeland för att under fyra månader långsamt men målmedvetet färdas längs vandringsleden Te Araroa ända ner till Nya Zeelands sydspets.
Helena och Mats utbyter erfarenheter och tips från sina långvandringar och vi ägnar en stund åt att reflektera över hur långsamt resande i allmänhet – och långvandringar i synnerhet – kan göra under för oss stressade nutidsmänniskor. Och det är beroendeframkallande…

Helena Olmås äventyr på Nya Zeeland (och till vardags) hittar du på hennes blogg, healthbyhelena.com. Där kan du bland annat läsa rapporter om hur det gick för henne på Tarawera Ultramarathon som gick av stapeln på Nya Zeeland för en vecka sedan. Du kan också följa Helena på Instagram, där heter hon @helenateodora.

Mats Andréns öden och äventyr kan du se på the-walk.se

Mer information om Te Aroroa hittar du på www.teararoa.org.nz. Glöm inte att kolla upp bloggar som skrivs av andra vandrare som gjort samma resa!