Réunions vulkandalar ger trolska vandringar till ställen dit du bara kan ta dig på fötter eller med helikopter.

Angeliqa Mejstedt driver Vandringsbloggen och är numera vandrare på heltid. Det var när hon gick den kända pilgrimsleden El Camino, med start i Frankrike och mål i Santiago de Compostela i Spanien, som hon insåg att hon ville förändra sitt liv. Hör mer om hur man klarar av att gå 80 mil genom landsbygd, berg och städer, och kanske hittar sig själv på köpet.

Karin Wallén älskar också att vandra, och har bland annat gjort det på en ö i Indiska Ocenaen som få känner till. Réunion ligger öster om Madagaskar men tillhör på papperet Frankrike och EU. Här väntar branta gröna berg och hisnande vattenfall, tillsammans med spännande kreolkultur och en livs levande vulkan.

Urban Lindstedt gillar att ta hjälp av mobilen när han navigerar på nya platser. Men vilka appar är bra och vilka kan man lika gärna skrota? Vi lär oss att ladda ner de mest detaljerade kartorna i offlineläge och tar oss en tankeställare kring vilka tips och recensioner man egentligen ska tro på.

Lyssna på Itunes/Podcaster, Acast, Soundcloud eller din favoritpodd-app.

 

Länkar och annan information som nämns i avsnittet:

Angeliqa nämner filmen The Way som lockar många, speciellt amerikaner, till El Camino de Santiago. Läs mer om filmen på IMDB.