Det är februari och Sverige är nog som tröttast just nu. Drömmer du om att ta med dig jobbet och byta miljö ett tag? Svenska Nomader listar var i världen det är mest populärt att jobba i vår.

Svenska  nomader undersöker varje månad var deras medlemmar befinner sig och hur det är att arbeta som digtital nomad på dessa platser. För- och nackdelar, lämpliga co-workinghubbar samt allmän prisnivå presenteras och vi kan se att det inte längre bara är varma paradisplatser som listas.

I februari är följande destinationer på tapeten:

  • Hirhiketiya, Sri Lanka
  • Medellín, Colombia
  • Åre, Sverige

Nyfiken på vad Hirhiketiya kan göra för dig? Läs hela artikeln här.

Själv är jag precis tillbaka efter en månads nomadliv i Sydafrika och Kapstaden. Det hade varit perfekt om det inte hade varit elbrist och därför många ”mörka” timmar utan möjlighet att jobba via nätet. Av erfarenhet vet jag att jag inte jobbar speciellt bra om det är väldigt varmt och fuktigt, vilket gör att jag nog skulle tycka det var jobbigt att behöva sitta i ett luftkonditionerat rum om jag befann mig på en vacker ö på t.ex. Filippinerna.

Så förutom västra Sydafrika som har ett mer torrare och ”europeiskt” klimat jag tror att jag gärna hade jobbat någonstans i Sydeuropa, kanske… Sicilien?

Har du någon favoritdestination för distansjobb, och i så fall var?

 

Photo by Austin Distel on Unsplash

Svenska Nomader startade är Sveriges största community för digitala nomader. Via dem kan du få råd och tips om hur du kan tänka för att kunna göra dina drömmar om distansarbete till verklighet – men också få reda på mer om vilken påverkan förändringar i arbetslivet har för både företag och samhälle. Undrar du hur du ska navigera i en värld med digitalisering, globalisering och gig-ekonomi så är Svenska Nomader mötesplatsen för dig!