Ska man bestiga ett enda berg så tycker jag att man ska bestiga Kilimanjaro

Helena Olmås är guide för vandringsresor till Tanzania och Kilimanjaro. Nästan 6000 meter över havet, snålt med syre och tuffa men härliga mil på en dryg vecka. Men vad gör väl det när man får tälta ovan molnen och äta färsk avokadosallad till middag – på över fyratusen meters höjd?
Vi pratar också om alla dessa onödiga engångsartiklar av plast som håller på att förstöra våra hav. Helena åkte med en internationell organisation och Soda Stream till ön Roatán utanför Honduras, tidigare uppskattade som paradis med kristallklart vatten och vita stränder.
Numera är den snarare känd för den ofattbart stora ö av plast som flyter omkring längs dess kust. Helena var med om en upprensningsaktion och fick lära sig mer om plastens påverkan på vår jord. Nu är hon tillbaka hos oss för att sprida budskapet!
Vad kan vi göra för att minska nedskräpningen i världen? Hur kan vi som resenärer hjälpa till? Vad kan reseföretagen göra för att dra sitt strå till stacken? Och varför är det en utmärkt idé att börja “plogga”?
Lyssna direkt här i inlägget eller genom din favoritpoddspelare (t.ex. Podcaster, Itunes, Acast, Podbean mfl):

Photo by Sergey Pesterev on Unsplash.