Etnografiska muséet i Stockholm visar i juni delar av Världskulturmuséernas bildsamling med resetema. Det är bilder från svenska kreatörers resor över världen från 1860-talet fram till idag.
Världskulturmuseerna har en av Sveriges största bildsamlingar och ett hundratal av dessa bilder visas nu för första gången på Etnografiska museet. Utställningen A WAY AWAY skildrar svenskar på resa genom seklerna, från vår samtid till historiska bilder från mitten av 1800-talet.

De 36 fotografer som representeras i utställningen var inte bara yrkesfotografer. Här finns också författare, missionärer och arkitekter representerade. Gemensamt är passionen för fotografi och resor.

 

Utställningen kommer att visa ett brett spektrum av reseskildringar, bland annat samtida naturfotografi, modestories från sextiotalets med pyramiderna som fond, New Yorks ikoniska nattljus, porträtt av australiensiska cowboys, svartvit urban minimalism och rysk realism.

Denna fotohistoriska utställning produceras av Landskrona Fotofestival och i samarbete med Nordiska muséet och visades på Landskrona Museum under förra året. A WAY AWAY öppnar i juni på Etnografiska muséet i Stockholm.

Tyvärr är ingen av bilderna från pressmaterialet tillåten att användas, men går att beskåda via MyNewsDesk. )Bilden som visas här ovan är min egen från min resa till Kapstaden i vintras /Sara)