Köper du souvenirer när du är ute  och reser, och i så fall vilka?
Sara Arnald och Per-Ola Mjömark försöker reda ut vad som egentligen räknas som en souvenir, och vad det är som får oss att köpa dem. Souvenirer är minnen från en resa, en plats eller ett sammanhang, men vad är egentligen en bra souvenir? Spelar stil och smak någon roll och bör en souvenir även vara praktiskt användbar?
Vi listar våra bästa och sämsta souvenirer, men enas om att lokala specialiteter som går att förtära är svårslagna, så länge de går att transportera hem.
Lyssna direkt här i inlägget eller genom din favoritpoddspelare (t.ex. Podcaster, Itunes, Acast, Podbean mfl).
Så pratar vi också om vår hemester-sommar med båtköp och sommarjobb. Och så gräver vi ner oss i prylträsket:

Per-Ola har köpt en ny, kompakt ryggsäck av märket Cotopaxi, som kanske är den ultimata väskan för dig som vill resa med enbart handbagage och samtidigt ha minutiös ordning i packningen.

Var går egentligen gränsen för hur bekvämt man kan klä sig när man är ute och reser, utan att totalt skämma ut sig när man ska gå på finmiddag? Finns det plagg som både är superpraktiska, användbara och snygga?

Per-Ola har kikat på Perfect Pants- byxor från Shaping New Tomorrow och sneglar nu på en Micro Puff-jacka från Patagonia.

Sara har färdats kors och tvärs i Kebnekajsemassivet med ett par nya lättviktskängor från Haglöfs L.I.M-serie och är nu sugen på att köpa vindjackan i samma serie.

Photo by Gints Gailis on Unsplash