Tågresor är trendigt. Det hade vi på känn, eller hur? Ett hållbart resande, dessutom. Kom till Stockholms Centralstation nu på fredag den 7 december mellan 07-19. Resemagasinet Vagabond anordnar tillsammans med Europa runt ett heldagsevent tillägnat tågresor.

Just denna dag släpps också en fullspäckad Vagabondspecial med tåg som tema. Har du tur hinner du vara en av dem som får ta ett gratisnummer av tidningen! Det anordnas också tävlingar, bland annat utlottning av Interrailkort.

I detta nummer (som du ser här till höger) finns ett antal fina tågreportage, bland annat den artikel som blev resultatet av min och Karin Walléns tvåveckors tågluff med Interrail i östra Europa. Vi tog oss ner genom Polen, Slovenien, Ungern, Slovenien och ända ner i Italien innan det var dags att vända. Varken jag eller Karin har gjort en renodlad tågluff någon gång och det var helt enkelt fantastiskt. Tänk att två medelålders äventyrare fick två så fina veckor i vårt vackra Europa! Läs allt om det i Vagabond!

På fredag hittar ni Vagabonds redaktörer på eventet, men också deras samarbetspartners EuropaRunt.se, Grand Tours, Forex Bank, Storytel, Tågbokningen, Snälltåget och Facebookgruppen Tågsemester. Alla svarar gärna på frågor om tågresor!

Dessutom kommer du ha möjlighet att delta i utlottning av Interrail-kort och ta del av andra erbjudanden. Kom förbi och ställ frågor om tågresande och hitta inspiration till framtida resor.

Du har väl inte missat att Karin Wallén skrivit ”Backpacker”, en ljudboksföljetong för Storytel som nu också finns som e-bok och vanlig bok (då heter den ”10 platser du måste besöka efter min död”). Finns bland annat på Adlibris.