Övernatta på en flygplats

Sara Arnald, Tur & Retur
24 Dec 2017
Om man reser mycket är det tyvärr inte ovanligt att man råkar ut för problem: förlorat bagage, inställda flyg och försenade anslutningar. Ibland är det så illa att man måste planera för en övernattning på en gudsförgäten flygplats man inte vet någonting om.

Då är det inte så dumt att internets samlade användarkrafter finns till hjälp. Jag brukar titta in på sajten Sleeping in Airports för uppdaterad information om hur jag ska överleva ett eventuellt flygförseningskaos.

Som namnet antyder är det främst en sajt för den som vill spara några kronor vid långa uppehållstider på flygplatser, när en natt på flygplatshotell är en för stor ekonomisk uppoffring. Men här finns mycket matnyttig information för alla som finner sig strandade på flygplatser världen över.

Om du till äventyrs vill sova på en bänk eller till och med på golvet i terminalen finns på Sleeping in Airports bra information om var detta är lämpligt (eller mindre lämpligt). Var finns soffor utan armstöd som går att slumra i? Var kommer du garanterat bli väckt av säkerhetspersonal?

Flygplatser är inte direkt gjorda för övernattningar.

 

Men här finns också annat matnyttigt: vilka lounger är värda att betala sig in i och vad kostar det? Finns det fritt wi-fi och i så fall på vilka platser/terminaler? Finns det tillgång till duschar? Var är det lämpligt att ladda mobilen? Var hittar man bäst och mest prisvärd mat? Och är det värt att byta terminal för att få bättre möjlighet att jobba eller vila?

Jag är precis på väg på en resa med två stopp på Shanghai Pudong och vet redan nu att jag kommer att behöva en dusch … och frågan är om det är värt att ta in på ett flygplatshotell. Jag är lite osäker på om jag med mitt visum kommer att kunna passera ut från terminalerna denna gång så kanske får jag stanna på flygplatsen i åtta långa timmar. Men med informationen från Sleeping in Airports lutar det åt att jag köper plats i en lounge.