Visst ska vi flyga mindre, och både jag och min gäst Axel Kronholm reser gärna på alternativa sätt – när vi kan. Men när vi flyger, då vill vi flyga så bra som möjligt. Hur bokar man flyg smartast och hur får man mest för sina pengar och flygpoäng? Vad är hemligheten bakom att bli uppgraderad? Och varför tror vi att nudging funkar bättre än flygskamning?

Sara får mest jobb gjort (och bäst mat och dryck för pengarna) genom att använda lounger och tycker att en dusch är bästa sättet att överleva långa byten. Axel är expert på bonusprogram, telefonbokningar och vet hur man får en plats på planet som passar ens behov bäst.

Bild: Lake Michigan, United States by unsplash.com/@simonmaage

Axel Kronholm är frilansjournalist, boendes i Göteborg, med Sydostasien som främsta bevakningsområde. Han rapporterar om politik, konflikter, mänskliga rättigheter, miljöfrågor och internationella relationer i svensk och utländsk media. Han skriver regelbundet i Svenska Dagbladet och nätmagasinet OmVärlden och kan höras i Sveriges Radio, men också i bland andra The Guardian, Washington Post, BBC och Al Jazeera.

Axel har startat Asienpodden tillsammans med Vilhelm Stokstad, fotograf och journalistkollega! Lyssna på Asienpodden för nyheter, kultur och politik från världens centrum: Asien. Nu finns redan 14 avsnitt uppe!

Lyssna direkt här i inlägget eller genom din favoritpoddspelare (t.ex. Podcaster, Itunes, Acast, Podbean mfl):