Nya bagageregler för Wizz Air

Sara Arnald, Tur & Retur
24 okt 2018

Numera är det inte bara lågprisbolagen som tar extra betalt för bagage, även större bolag vill kränga billigare resor med (mer eller mindre) dolda bagageavgifter. Nu vill Wizz Air gå längre och inför en ny bagagehanteringsmodell.

Det ungerska lågprisbolaget Wizz Air skriver i ett pressmeddelande att de från och med 1 november 2018 inför en ny bagagehanterings-modell som innebär att det mesta du kan tänka ha med dig på resan kommer att kosta pengar.

I korthet beskrivs den nya modellen så här:

Grafik från Wizz Airs pressmeddelande.

Tidigare har handbagage med måtten 55x40x23 cm ingått i flygbiljettens pris. Priority-kunder kunde dessutom ta med sig en extra ”handväska”/datorväska/ryggsäck med måtten 40x30x18cm. Från och med nu blir det ändring på detta, eftersom det bara är den mindre väskmodellen som får tas ombord utan att betala för tjänsten Wizz Priority. Det finns förstås också möjlighet att köpa till olika mängd incheckat bagage. Wizz Air hänvisar till att det är bagagehanteringen som främst orsakar förseningar och ser den här nya policyn som ett sätt att effektivisera.

Ryanair har börjat med en liknande modell med differentiering mellan olika typer av bagage. När jag i förra veckan flög med Ryanair från Skavsta till Warszawa fick störra handbagage följa med ”som vanligt” och utan extra kostnad, med den skillnaden att jag fick lämna ifrån mig väskan vid flygplanstrappan (för att den skulle stuvas i bagageutrymmet). Handväskan kunde jag bära med mig. Alla som hade bagage som var litet nog att rymmas under stolen framför fick ta med sig sina väskor in i kabinen.

Min teori är att de främst gör det här  för att spara pengar för bagagehanteringen, eftersom flygbolagen inte behöver anlita markpersonal och logistikfunktioner för att flytta bagage. Detta måste ju innebära besparingar per resande person, med den bonusen att det antagligen också minskar risken för förlorag bagage.

En sak jag verkligen uppskattar med detta nya hanteringssätt är att det inte är samma kris och panik vid boarding av planet, tidigare har det varit gatlopp för att hinna få in sina väskor på bagagehyllorna innan det blev fullt. Dessutom tog det en evighet att boarda. Men trots allt känns känns extra avgifter och specialhanteringen som onödigt krångel, speciellt vid bokningen. 

Wizz Air. Bildkälla: Wo st 01 / Wikimedia Commons.

Det jag tycker är det största problemet med nya bagageregler är inte att det tillkommer en ny kostnad i sig, utan att det blir svårt att göra prisjämförelser på resor eftersom alla har olika policy. Om man ofta reser med ett bolag är man medveten om respektive modell, men vid bokningar via resesajter är det svårt att överblicka.

De senaste veckorna har jag bevakat biljetter för en resa till Sydafrika, och där har det hänt att jag kommit fram till bokningens sista steg innan jag upptäckt att det på just den här SAS-bokningen tillkommer flera hundra kronor för bagage – eller att det valda flygbolaget har särskilda regler.

Visst vore det bra om det fanns någon typ av standard för bagagebestämmelser och -avgifter?