Naturist javisst?

Sara Arnald, Tur & Retur
10 maj 2018

Det är vår i luften och vi skalar av oss vinterkläderna och parkerar i parker och på stränder. Naturisterna går hela vägen och umgås i solen utan en tråd på kroppen. Men hur hittar man platser där det är ok att näcka?

Vissa pressmeddelanden står ut bättre än andra, och i veckans stora skörd av ljumma nyheter hajade jag till över resesajtens Momondos utskick om ”Sveriges tio bästa nudiststränder inför sommaren

Jag är själv inte naturist men har inget emot att kasta av mig paltorna för ett nakenbad – dock helst på egen hand. 

Momondo har listat ett antal trevliga naturiststränder för er som gillar sol och vind mot bar hud i sällskap av andra. På listan (som du ser via länken ovan) finns bland annat Ribersborgsbadet i Malmö, Lövnäsbadet i Nykvarn, Pite havsbad, Heden (östra stranden) i Halmstad och Breviksbadet i Åkersberga. 

En egen strand är kanske inte fel om man vill sola naken…

Foto: Sara Arnald (från ett reportage om Kenya)

Naturismen är en internationell rörelse och det finns platser världen över där det är okej att vara naken på stranden – eller i andra sociala sammanhang. Och här har jag hittat en jättebra blogg som testar naturism världen över: NakenparetDär finns att läsa tips och vägbeskrivningar till platser där det är okej att näcka.

Har ni några favoritplatser för nakenbad? Eller det kanske man inte vill dela med sig av om man vill hålla sig för sig själv? 😉

Och du… glöm inte solskydd! Smörj in dig överallt, ofta och rikligt!