Morgonlöpning med sightseeing

Sara Arnald, Tur & Retur

29 Dec 2017

Det är något speciellt med att se en stad vakna. Och det allra bästa sättet är till fots, med snabba steg.

Motion är utmärkt mot jetlag, och löpning är ett fantastiskt sätt att bekanta sig med en plats. Om man inte känner för att springa kan man ju för all del promenera också.

Ofta när jag kommer till en ny stad händer något som gör att jag inte riktigt uppskattar den. Ibland känner jag så för att något krånglar med bagagehanteringen, eller att det tar evigheter i passkontrollen. Jag är hungrig och trött efter lång resa och besvärlig transfer. Kortet funkar inte i bankomaten, eller så blir man uppskörtad av en taxichaufför. Vädret är uselt, eller så upptäcker jag att jag glömt något viktigt. Inte sällan somnar jag lite ledsen och besviken, med en känsla av att jag genast vill vända hem igen så fort jag vaknat.

Numera vet jag att det bara är att härda ut. Dag två vaknar jag och är med ens på ett strålande humör. Och om det inte är på topp, då är det bara att ge sig ut på en morgonrunda. På med löparskorna och en karta i högsta hugg, inget piggar upp som en snabb rekognosceringstur i närområdet.

”Numera vet jag att det bara är att härda ut. Dag två vaknar jag och är med ens på ett strålande humör!”

En vanlig gata i Shanghais ”Old Town”.

Redan när jag tog mig till hotellet igår noterade jag en otrolig mängd ”bike sharing” (vad heter det på svenska?) -cyklar. Jag räknade till fyra olika tjänster, varav två är Ofo och Mobike. De verkar inte ha några ordentliga stationer utan står och ligger  precis överallt, på varje kvadratcentimeter på varje trottoar i hela centrala stan. Och ibland mitt ute i gatan. Minst varannan cykel som passerar mig på gatan är en ”app-cykel”.  Kina har ju alltid varit ett cykel-land och visst är det toppen för miljön. Men det går inte att komma fram i stan längre. En snabb googling ger att det är fler som insett problemet… 

Jag har aldrig sett så många cyklar!

Själv promenerar jag där det är möjligt, eller åker tunnelbana. Att åka några stationer kostar 3-4 Yuan (1 Yuan är ca 1,28 kr i nuläget) och det är lätt att räkna ut hur mycket som behövs genom att använda automater. Man kan också ladda pengar på ett kontantkort om man inte vill betala resa för resa. Tunnelbanesystemet är enormt och väl fungerande, faktiskt världens längsta tunnelbana med sina 14 linjer.

Det är mitt i vintern, men viss grönska finns det fortfarande!

Under morgonens tur sprang jag genom Gucheng park (vid Renmin Rd) och träffade på det här gänget med glada människor som passade på att träna lite bugg:

Och så fick jag dagens kattfix. I ett hörn av Gucheng Park finns ett område med bambuskog där någon lägger ut mat till områdets katter. Blyga små kissar passade på att smörja kråset.