I somras lanserade Storytel sin tjänst Storytel Dox, som är tidningsartiklar och reportage som lästs in och presenteras som ljudböcker.

Formatet kräver längre artiklar och passar därför perfekt för publikationer som erbjuder fördjupad journalistik. Perfekt för kortare resor, såsom cykelturen eller den dagliga jobbpendlingen. I katalogen finner vi texter ur tidskrifter som Filter, Café, Tidningen Vi och Offside och det kommer 20 nya avsnitt varje månad.

Nu i oktober har resemagasinet Vagabond hoppat på tåget och erbjuder längre resereportage som ”ljudartiklar” via Storytel Dox. Just nu ligger Per J Anderssons artiklar Tåget till Orienten och Det heter inte Mumbai – det moderna Indien uppe, tillgängliga för lyssning. Den 11 november kommer även Fredrik Brändströms reportage Albanien – Europas sista hemlighet och Per J Anderssons Andamanerna – Lycksalighetens öar och Kerala – 100 nyanser av grönt. Förhoppningsvis följer många fler, vi tycker att det är en kanonbra idé för alla som hellre lyssnar än läser.