Bild är mitt huvudmedium, och resereportage är några av mina roligaste och mest givande uppdrag. Men jag föreläser också en hel del, åker land och rike runt och håller workshops i allt från retusch och ljussättning till kreativitet och PR. Och så skriver jag texter lite här och var, främst i krönikeform.
Den här gången har jag skrivit en krönika för Fotosidan Magasin, en tidskrift för fotointresserade. Den har visserligen främst ett fokus på bilder som informationsbärare (och alltså förstås lite funderingar om GDPR) och heter ”Fotografier som stjäl din själ” – men den handlar också om resor och problemet med att vi så lättvindigt delar vår position (och andra uppgifter som kan vara känsliga) i sociala media.
Det som hände mig under min senaste resa, en uppdrag att dokumentera en tågluff i östra Europa, var att jag hade inbrott. Om det hade en direkt koppling till mina förehavanden på sociala medier är jag inte säker på, men det gav mig i alla fall en ordentlig tankeställare.

Krönikan kan du läsa här: Fotografier som stjäl din själ (Fotosidan Magasin).

 

”Och det är klart, en snabb titt i sociala medier räcker för att konstatera att jag inte varit i närheten av mitt hem under veckan som gått.”

Bild: Jakob Owens via Unsplash.