I samband med kryssningsbokningen fanns en möjlighet att förboka plats för frukost och middag på Mariellas olika restauranger. Om man vid bokning förbetalade maten gick en sjurätters smakmeny i nya restaurang Plate på endast 371 kronor. Det kan vara den mest prisvärda meny jag någonsin ätit. Välkomponerade rätter som presenterades i precis lagom takt – och med utmärkta vinrekommendationer (kvalitetsviner för under hundringen per glas). Kaffet lämnade däremot en del övrigt att önska.
 

[2jgallery 281]

 
Den lite dyrare frukostbuffén som gick att boka på i Food Garden (en restaurang med kitschigt kaptenshytts-tema – eller om det bara är gammalt?) var av normal hotellstandard och rimligt prissatt – 162 kronor per person. Då ingick ett glas mousserande vin.

Food Garden – inte flashigt, men lugnt.

 

På hemvägen valde vi den ”vanliga” frukostbuffén i bufférestaurangen och det var varken lugnt eller speciellt smakligt. Trångt och slamrigt med en känsla av skolmatsal. Absolut inte värt sina 100 kronor per person. Jag betalar gärna drygt en femtiolapp för att få en egen kanna kaffe, fräsch mat och lugn och ro.