Hästsport är hett

Sara Arnald, Tur & Retur

13 Jan 2018

Om du lyssnat på LA-avsnittet vet du att jag fick följa med Peppe Öhman på ridlektion. Nu har jag inte ridit på många år men jag blev faktiskt riktigt sugen på att prova själv.

I sin guidebok listar Peppe två ställen i eller runt Los Angeles där man som besökare kan hyra in sig på en en eller några ridlektioner. Uppenbarligen finns det fler ställen än så i området, men i guideboken Mitt Los Angeles tipsas det om ställen där hästarna mår bra och det är lämpligt att hoppa in som besökare.

När jag lyssnade på ett av avsnitten av Magnus & Peppes podcast hörde jag Peppe säga att hon (till slut) tänkte sluta svara på privata mail angående utförliga LA-tips (från främlingar som googlat henne och bloggen Livet & LA). Detta har jag den största respekt för. Att folk har mage att be om skräddarsydda små reseplaner sådär. Herregud. Inte undra på att det blev en fullmatad och entusiastisk reseguide av all denna samlade kunskap som riktas bra mycket bättre i bokform.

”Herregud. Inte undra på att det blev en fullmatad och entusiastisk reseguide av all denna samlade kunskap.”

Så. Åter till det här med ridlektioner. Vi körde upp i Topanga State Park och besökte Hill Creek Equestrian Center där Peppe ett par gånger i veckan rider lektioner tillsammans med ett gäng kompisar.

Jeanette ”Peppe” Öhman i egen hög person (i sällskap med okänd herre).

Det var en jättefin ridlektion i vackra omgivningar. Solen strålade och trots att det var mitten av november så värmde den skönt. Efter att ha sadlat hästarna bar det iväg mot paddocken och en hopplektion.

Jag slogs av hur trevligt det var, inte alls som jag minns min barndoms ridlektoner med en sträng fröken som kommenderade fram oss en och en för mer eller mindre framgångsrika framridningar. Här pratar instruktören oavbrutet och tryggt. I den strida strömmen av instruktioner kommer ibland kritik, ibland stöd och uppmuntran. Allt förpackat på ett varmt och pedagogiskt vis.

Det är ju som att man blir lite sugen på att ta en lektion, eller hur?