Ibland råkar man på resmål man inte hade en aning om existerade. Så kände jag när jag fick ett nyhetsbrev om att Ving utökar sin charter i området kring Malta.

Nytt för i vår (mars 2018) är den lilla ön Gozo. Hit verkar malteserna själva fly för att få lite lugn och ro, och nu är det alltså vår tur att jaga efter. På Gozo finns inga stora hotellkomplex och tycks på det hela taget bjuda på en lugn och trivsam miljö med ett bra utbud av restauranger (inte helt otippat bjuds det fisk och skaldjur), kaféer och barer. Ving anger prisnivån som ”rimlig”, vilket innebär en lunch under hundralappen och en öl för dryga tjugan.

Flyget går till Malta (direkt från Göteborg, Köpenhamn och Stockholm), därifrån är det en halvtimme med båt till Gozo. En vecka i mitten av mars på ett hotell märkt VVV+ (Vings eget ”ving”-betygssystem) och flyg tur och retur till Malta med SAS ska gå på drygt tre tusen kronor per person exklusive transfer – och med det antar vi att de menar att man som resenär får betala båten själv. Två och en halv timme får man räkna med från flygplatsen tills att man landstiger på Gozo.

Vi lockas av att lugnet och att det sägs vara fin dykning och snorkling runt ön – dessutom fina stränder. Tur & Retur kan tänka sig göra lite Gonzo-journalistik där i vår. Eller om vi ska nöja oss med ett rakt Gozo-reportage i podden. Håll utkik!

(Bilden ovan är signerad Berit Watkin och publiceras under Creative Commons. Den är tagen 2013 och visar det berömda ”Azurfönstret” vid Dwejra Bay på Gozo, en plats som blev känd bland annat genom teveserien Game of Thrones. I mars i år rapporterade Malta Today att denna stora turistattraktion vittrat sönder och rasat ihop. Edit: I slutet av juli i år var Travelsis där och kikade och då såg det ut så här. )