I Gardens ligger Dunkley Square, ett undangömt och ganska oansenligt torg. Här hittar du små, genuina och härliga caféer och restauranger med god mat och ett småstadsmysigt lugn. Indiskt, grekiskt, rawfood eller våfflor? Här finns allt.
Dunkley Square ligger centralt i Gardens men påminner om ett luftig grekisk bakgård – ja i alla fall om man bortser från den viktorianska arkitekturen. Här har ett antal restauranger skuggiga uteserveringar och locals blandas med en och annan turist. Det är tyst och mysigt och maten är god och prisvärd. Letar du efter dagens lunch så finns den här.

Hit hittade jag första gången när jag gick med en konstnärskollega bort mot Kloof St och bara råkade passera. Han nickade mot Jessy’s Waffels och berättade att det var bästa stället om man var ute efter något sött – och mättande. Precis intill ligger en grekisk taverna, Maria’s Greek Café & Restaurant. Den sägs vara en av Kapstadens allra bästa grekiska restauranger. Vägg i vägg hittar du Vandiar’s, en indisk restaurang, Durban-style. Mot hörnet ligger Spirit Café, en härlig juicebar, frukost- och lunchrestaurang med fantastisk gröt, trendiga bowls och annan raw-food inspirerad mat. Längst ut på hörnet ligger Roxy’s, en mysig bar som kommer till liv framemot eftermiddagen.

Eftersom mitt älskade gym – Cape Crossfit – ligger precis nästgårds så hamnar jag här lite för ofta. Nästan varje dag. Men det är ju så gott och så mysigt, så varför inte? Och det är ett toppenställe att lägga sina lunchmöten på. Tyst, lugnt och lummigt.

Lummig småstadskänsla på detta lilla undangömda torg. 
Man är ju inte i Italien så att ta en cappuccino på maten är ju helt okej!
En liten karaff vin i kvällssolen, i väntan på maten.
Calamari och Halloumi på Maria’s Greek Cafe
Runt hörnet ligger den gulliga gränden Glynville Terrace där ett av mina favorithus ligger.