Multiäventyraren Mats Andrén är tillbaka i Stockholm efter ett cykeläventyr i Europa och långvandring på Nya Zeeland. Som så många andra resenärer fick han avbryta sina planer på grund av coronaviruset och Covid-19.  Jag passade på att prata med honom om långfärdscykling i Europa, något som känns som ett rimligt projekt för oss som är lagom äventyrliga och som insett att långsamma resor har sin charm.

Hur hittar man fina cykelvägar ner genom Europa, hur budgeterar man och hur viktig är utrustningen? Varför återvände Mats till Sverige två gånger under sin cykeltur och vad önskar han att han hade vetat om italienska västkusten innan han gav sig iväg?

Det går ju inte att undvika att prata om coronavirus och pandemins inverkan på turismen runt om i världen. Resebranschen med flygbolag och hotellkedjor är är i kris, men många små företag som arbetar i turismens utkanter lider kanske ännu värre. Hur kommer pandemin påverka branschaktörer och hur kommer vårt eget resande att ändras?

I avsnittet nämndes två bra resurser online för långfärdscyklister:

  • EuroVelo, där det finns kartor och beskrivningar över bra cykelrutter genom Europa
  • Warm Showers, som är cyklisternas version av coach surfing, här går det att hitta sängplats hos likasinnade

Mats Andréns bloggdagbok över resorna (inklusive detaljer från hans Europacykling) finns på THE-WALK.SE och på Instagram som @wombatvision

Lyssna direkt här i inlägget eller genom din favoritpoddspelare (t.ex. Podcaster, Itunes, Acast, Podbean mfl):