Bloggtips för tågälskare

Sara Arnald, Tur & Retur
24 april 2018

Per J Andersson, tågälskare tillika redaktör och skribent på Vagabond startar blogg för oss som vill åka mer tåg.

Det våras för tåget, skulle man kunna säga. Eller det är i alla fall läge att hoppas. Tåglinjer har ett tag fått stå tillbaka för efterfrågan på det billiga och tidseffektiva flyget. Men kanske är vi redo att sakta ner vårt resande och njuta även av transporten? Per J Andersson, redaktör och skribent på Vagabond, skriver på resemagasinet Vagabonds nylanserade tågblogg

Ändå, för att att använda en sliten tågmetafor, kan man nu skönja ljuset i slutet av tunneln efter tre mörka tågdecennier. Tågresandet i flera europeiska länder ökar kraftigt, inte minst i Sverige och Storbritannien  …  Någonting är på gång. Och det verkar som att detta nånting går på räls.

Bernina Express färdas över Landwasser-viadukten, Schweiz.

”Någonting är på gång. Och det verkar som att detta nånting går på räls.”

Spännande, säger vi, som hoppas och tror på ett utökat tågresande. Och för att få till det behöver vi råd och tips. Med fler tågbokningar kommer med säkerhet fler tåglinjer. Utdbud och efterfrågan, ni vet.

Det blir förresten mer tåg och Per i media framöver. 1 maj 08.30–09.30 är Per med i Sveriges Radio P1, ett direktsänt program om resor, inte minst med tåg. Per skriver dessutom på en reportage- och essäbok om tågresandet historia med beräknad publicering 2020.

Och missa inte att det i Vagabond nr 5 (som kommer ut 24 maj) kommer tips på åtta av Europas vackraste tågresor. Komplett med kartor och snygga tågbilder, förstås.

Förra året gjorde jag och Karin Wallén förresten några fina tåg reportage, bland annat detta om att åka tåg och vandra i Schweiz. Och Per har gjort en radioessä, Drömmen om tåget, som sändes i Sveriges Radio P1 Kultur förra året.