Fast duschtvål – lättare att packa?

Fast duschtvål – lättare att packa?

Det finns flera anledningar till att använda fasta hygienprodukter – om du reser med endast handbagage behöver de inte packas i enliterspåsen, och de behöver sällan plastförvaring och är ett bra alternativ om du eftersträvar noll avfall (zero waste).

Souvenirer

Souvenirer

Sara Arnald och Per-Ola Mjömark försöker reda ut vad som egentligen räknas som en souvenir, och vad det är som får oss att köpa dem. Souvenirer är minnen från en resa, en plats eller ett sammanhang, men vad är egentligen en bra souvenir? Spelar stil och smak någon roll och bör en souvenir även vara praktiskt användbar?

Att resa ensam

Att resa ensam

När jag berättar för andra att jag börjat resa ensam får jag många frågor och reflektioner. Vissa tycker att det låter utsatt och besvärligt, andra tycker det låter tråkigt. Men många får något längtansfullt i blicken och säger att det skulle vara jätteskönt att få komma bort och bara få tänka på sig själv ett tag.

Att resa med hund i Europa

Att resa med hund i Europa

I år blir det semester på hemmaplan och rekordmånga passar på att skaffa hund. Men när vi kan resa runt i Europa igen, går det att ta med hunden?

Jajamensan, säger Karin Wallén, som under många år rest runt med sin golden retriever Lovis, både i jobb och på semester. Hör hennes bästa tips!

Cykla i Europa

Cykla i Europa

Multiäventyraren Mats Andrén är tillbaka i Stockholm efter ett cykeläventyr i Europa och långvandring på Nya Zeeland.

Som så många andra resenärer fick han avbryta sina planer på grund av coronaviruset och Covid-19.  ag passade på att prata med honom om långfärdscykling i Europa, något som känns som ett rimligt projekt för oss som är lagom äventyrliga och som insett att långsamma resor har sin charm.

Nyfiken på Belgien!

Nyfiken på Belgien!

Efterfrågan på tågresor runt om i Europa ökar och vi är många gärna vill resa långsammare. Alltså letar vi efter spännande resmål på tågavstånd från Sverige. Belgien är en doldis som vi anar är mycket mer än EU-högkvarter och friterad potatis. Här samsas Europas fulaste stad med vår världsdels kanske vackraste skog.

Unfluencers

Unfluencers

Vad gör Instagram med vår reslust egentligen? Kommer instagrambilder på spektakulära destinationer på sikt innebära att vi reser mindre? Kommer en helgutflykt i skärgården till sist kännas mer givande än en resa till Maldiverna?

Låt inte parfymen tynga ner dig

Låt inte parfymen tynga ner dig

Alla vill vi väl resa med lätt bagage – utan att behöva lämna våra favoriter hemma. Parfym är viktigt för mig, men tunga glasflaskor är inte perfekta för resenecessären. Min favoritlösning heter sedan många år TRAVALO.

Godahoppsudden

Godahoppsudden

Godahoppsudden låter exotiskt, eller hur? En plats man läste om i geografiboken i skolan, dessutom dök den upp även på historielektionerna.  Men visste du att den ligger en timme söder om Kapstaden? Perfekt för en förmiddagsutflykt – eller som kronan på verket om du kan tänka dig ett par dagar ute i Cape Point Nature Reserve.

Ekoturism och entreprenörskap

Ekoturism och entreprenörskap

Det kan tyckas dyrt när man måste betala tusentals kronor för att besöka en reservat för att se vilda djur, men förutom att det är en exklusiv upplevelse så handlar licensavgifter och omkostnader (transporter, boende, mat) om att driva en verksamhet som räddar och bevarar utrotningshotade djur.

Our Newsletter