Det är viktigt att ha en försäkring när man reser, det kan vi nog alla vara överens om. Men förutom hemförsäkringen, reseförsäkringen och en eventuell yrkesförsäkring så kan även dricks fungera som en extra hjälp. Så tänker i alla fall jag när jag är ute och reser. 

”På resa är annars mitt allra bästa försäkring dricks. Ja, denna märkliga sedvänja som vi egentligen inte har någon anledning att bry oss om här i Sverige där serviceavgift antas vara inbakad i priset på en tjänst. I andra länder är det ju inte alltid så, men på de allra flesta språk låter ”dricks” väldigt likt ”försäkring”. I alla fall i mina öron.”

Det här är ett litet utdrag från en krönika jag skrivit för tidskriften Fotosidan Magasin och deras community som främst består av fotointresserade. Eftersom jag inte kan publicera texten här i sin helhet så lämnar jag vidare med varm hand till Fotosidan där du kan läsa hela.

Vad har du för tankar om dricks på resa?