Heter det Myanmar eller Burma? Och vad händer om man råkar säga fel? Asienkännaren och journalisten Axel Kronholm berättar om landets bästa matupplevelser, hur man tar sig runt på bästa sätt och varför ditt nästa stora segeläventyr bör vara på en båt i Andamanska sjön. Vi får inblick i Myanmars utveckling av turismindustrin, tips på resmål inom landet och varför du inte ska flasha din buddhatatuering.

Men vad är det för konflikter som pågår i landet och hur ska man som resenär tänka när man besöker ett land med inskränkningar vad gäller demokrati och mänskliga rättigheter?

Axel Kronholm är frilansjournalist med Sydostasien som främsta arbetsplats och bevakningsområde. Han rapporterar om politik, konflikter, mänskliga rättigheter, miljöfrågor och internationella relationer i svensk och utländsk media. Han skriver regelbundet i Svenska Dagbladet och nätmagasinet OmVärlden och kan höras i Sveriges Radio, men också i bland andra The Guardian, Washington Post, BBC och Al Jazeera.

Axel har startat Asienpodden tillsammans med Vilhelm Stokstad, fotograf och journalistkollega! Lyssna på Asienpodden för nyheter, kultur och politik från världens centrum: Asien.

Lyssna direkt här i inlägget eller genom din favoritpoddspelare (t.ex. Podcaster, Itunes, Acast, Podbean mfl):