All-in-one-väskan

Sara Arnald, Tur & Retur
27 okt 2018

Väskor på resa är svårt. Först behöver man hitta den perfekta resväskan, kanske behöver man en liten väska att bära runt på under dagen, kanske en liten turryggsäck. Men hur gör man med laptopen? Och vilken väska tar man med på festen?

För det mesta skulle jag säga att förutom resväskan, så är det en snygg, tålig väska från Lululemon som brukar följa med mig överallt. Den heter Enroute Bag och den köpte jag 2016 i Vancouver för ca 120 kanadensiska dollar. Tyvärr finns den inte att köpa längre, men den såg ut så här:

Lululemon Enroute Bag

Väskan har sidofickor och en dold ficka för pass och plånbok, samt ett vattenskyddat fack att ha till exempel blöta träningskläder eller badkläder i. Och så ett laptopfack förstås. Och det bästa av allt: den går att bära som axelremsväska och, med remmarna som går att gömma, som en ryggsäck. Det ser inte ut som att det finns någon liknande väska i sortimentet just nu, men jag hoppas att den kommer tillbaka i någon skepnad.

Ska jag vara ärlig så är det ofta så att jag går runt med en tygkasse eller lättviktskasse med olika insatser istället för en väska. En av mina favoriter är en tunn, grå och vit-rutig syntetkasse från IKEA som lätt går att stuva ner i en ficka. Liknande finns att köpa i de flesta affärer numera och är utmärkta för matinköp. Hittar jag snygga kassar kan jag till och med använda dem som väska till festen.

Men laptops och datorer kanske inte har ett säkert hem i en tygkasse, och om man har ett behov att känna sig lite mer uppklädd kanske inte en hipsterpåse eller shoppingkasse är helt rätt. Så via en annons på Instagram hittade jag den här snygga väskan hos Bukvy:

Bo Bardi-väskan från Bukvy finns i flera färger
Bild från Bukvy.se

Det är inte den snyggaste handväskan jag sett, men kanske den mest användbara, eftersom den går att använda på fem olika sätt; som ryggsäck, laptopväska, axelväska, tote och kuvertväska. 

Lite svårt att se framför sig, men kolla deras film här:

 

Väskan går att köpa på The Lobby i Stockholm eller via Bukvys webshop. Absolut inte billig, men handgjord i Portugal och smart i designen kanske är värt drygt 5000 kr?