Grekland tycks vara hetare än på länge för resebyråer och charterbolag, inte minst fastlandet med sina långa kustremsor och nya spännande destinationer. Efter kriser av alla de slag öppnar Grekland sin varma famn och välkomnar oss åter med vacker natur, god mat, musik, nya flyglinjer och ett mycket gästvänligt folk!

Det var kärlek vid första ögonkastet när veckans poddgäst Markus Olsson gjorde sin premiärresa till Grekland. Relationen med landet fördjupas för varje besök och han återvänder gång på gång till sitt paradis. 36 öar har han hunnit med under sina resor och i sin blogg mittgrekland.se delar han med sig av berättelser, recept och bilder – och så har han en egen podd, Öluffarpodden, med reseberättelser från den grekiska övärlden!

I podden berättar Markus om ett drömresmål i Grekland som står högst på hans ”bucket list”. Och så berättar han var man kan äta Atens bästa gyros…

Du kan lyssna på avsnittet i de flesta poddtjänster, t.ex. iTunes, Podcaster, Podbean och Acast. Eller direkt här, via Soundcloud:

 

Länkar som nämns i avsnittet:

 

Boka färjor i den grekiska övärldenOPENSEAS.gr.

Boka inrikesflyg direkt hos flygbolagen, t.ex. Olympic Air och Aegean Air.

Från och med 3 november startar Atenbaserade flygbolaget Air Mediterranean en ny linje mellan Stockholm/Arlanda och Aten.